FAQ – Spørgsmål og svar

FUE – Follicular Unit Extraction – er den mest skånsomme og effektive behandling mod hårtab.

Hvad er en FUE-hårtansplantation?

Novohair anvender den mest moderne metode som findes – nemlig FUE-metoden. FUE står for follicular unit extraction, hvor man udtager grafts (bundter af hår typisk 1-2-3 hår) og indsætter i hårtabsområdet. Metoden er meget nænsom og effektiv, og der er ingen smerte forbundet med behandlingen.
Hårsækkene (eller folliklerne) udtages enkeltvis fra nakken (donorområdet. Herefter indsættes de ved hjælp af enten pincet-metode eller med en Lion Implanter (afhængig af hårtabet – resultatet er det samme). FUE efterlader ikke synlige ar og helingstiden er kort. Man kan fjerne op til 4500 grafts (eller op til 12.000 hår) før det kan ses. De hår vi fjerner fra nakken kommer ikke igen. Men der er som regel rigeligt at tage af.

Novohair udfører både FUE-hårtransplantation på mænd og kvinder

Hårtab skyldes stort set altid en hormonel ubalance. På toppen af hovedet er man følsom overfor hårtab grundet en ubalance i kønshormonerne. Hårtab er som regel familie-relateret. I mænds tilfælde kommer det som regel fra faderen eller bedstefaderen. Kvinders hårtab er mere diffust. Autoimmune sygdomme og den generelle psykiske tilstand kan også spille ind.
Hos Novohair er vi specialister i hårtab. Og vi er her for at hjælpe dig! Vi hjælper vores patienter med FUE-hårtransplantationer, skægtransplantationer og øjenbryn.

       

Værd at vide om FUE

Lion Implanter Pen er et nyt og banebrydende instrument til behandling af hårtab.

Hvor lang tid varer en transplantation?

Behandlingen varer typisk mellem 4-6 timer. Vi anvender den nyeste teknologi, så du kun skal ligge i stolen så kort tid som muligt. Du har både pauser og kan spise frokost undervejs.

Hvilken medicin anvendes?

Du får lokalbedøvelse og en afslappende pille. Efterfølgende skal du spise penicillin i 5 dage.
Du er vågen under hele behandlingen og kan læse, se film, tale med personalet eller høre musik.

Kan jeg tage hjem samme dag?

En hårtransplantation med FUE-metoden er en ambulant procedure. Så du kan sagtens tage hjem samme dag.

Hvad koster det?

Prisen på en hårtransplantation skal først vurderes ud fra omfanget af hårtabet, før vi kan bestemme prisen. Vi skal også se nærmere på antal grafts og behandlingstype. Kontakt os og få en gratis konsultation. Det er et godt udgangspunkt.

Får man ar?

Der er ingen synlige ar forbundet med FUE. Vi kan fjerne op til 4500 grafts fra dit donorområde, før det kan anes, at du har fået foretaget en behandling. I praksis betyder det, at vi kan transplantere dig 2-3 gange.

Hvorfor taber man håret?

Det er som oftest mænd, som lider af hårtab. Det skyldes en ubalance i kønshormonerne.
De hår som man har i nakken er ikke følsomme over for hårtab og derfor kan de transplanteres til modtagerområdet. Du vil som regel kunne se hårtabet I din familie, da det næsten altid er genetisk betinget. Andre årsager kan være: autoimmune sygdomme, psykiske sygdomme m.v. Det gennemgår vi til din konsultation. Kvinders hårtab er lidt anderledes o ger som regel spredt lidt over hele toppen af hovedet. Andre årsager til kvinders hårtab kan være: graviditet, overgangsalder, psyke m.v.

Hvilke metoder anvender Novohair?

Hos Novohair bruger vi de sidste nye metoder og det mest moderne udstyr. Som tidligere nævnt anvender vi den effektive FUE-metode (follicular unit extraction). 1-3 hår/hårsække fjernes i ‘bundter’ fjerner eller deles enkeltvis. De små bundter af hår kalder vi for grafts. FUE efterlader ingen synlige ar.
Op til din behandling får du også en præ-operativ vejledning, som du skal følge.

Er der risici forbundet med en hårtransplantation?

Der er meget, meget sjældent bivirkninger ved en FUE-transplantation. 2 ud af 1000 patienter kan opleve en smule infektion, men det kan let behandles. Vi ser også nogle gange en smule hævelse, men det kan dæmpes med lidt is og går hurtigt over.
Du får nogle bittesmå sårskorper på huden, men det er en del af helingen. Efter 10-12 dage er de vasket af og alt ser normalt ud igen. De første 3 dage skal du spraye med en spray, som vi giver dig. Herefter kan du begynde at vaske modtagerområdet forsigtigt med babyshampoo. Donorområdet skal allerede vaskes dagen efter. Hvis donorområdet bliver lidt rødt, så kan du anvende lidt aloe vera.

Før transplantationen

Hvad sker der før en hårtransplantation? Og på selve dagen?

For at vi kan rådgive dig bedst muligt, er det rigtig godt at tage en snak. Det foregår ved, at du sender billeder til os, at vi taler sammen i telefonen, og at du kommer ind til en gratis konsultation. Vores specialister giver dig et indblik i vores behandlinger og afstemmer forventningerne med dig. Herefter kan vi give dig en pris og et behandlingsforslag.

Sundhed:

For at vi kan behandle dig, skal du have et normal blodtryk (ca. 120/80 er normalen). Du skal være sund og rask, og hvis du tager hårmedicin (regaine/minoxidil skal du stoppe med dette 14 dage før behandlingen. Du kan genoptage medicinen nogle uger efter din behandling.
Der kan også være andre typer medicin (f.eks. blodfortyndende) hvor særlige forhold gælder.

Klipning:

Når man skal have foretaget en FUE-behandling, skal donorområdet (nakken) barberes.
Som regel er det også nødvendigt i modtagerområdet, men i enkelte tilfælde kan de undgås. Det er dog langt nemmere for dig at holde det rent, hvis du bliver klippet kort. Og det er nemmere for os at se, hvor hårene skal sættes.

Huskeliste på dagen:

 • Du kan medbringe din egen musik, lidt læsemateriale eller film.
 • Det kan være godt at medbringe en høj baseball-kasket, så du kan skjule behandlingen, hvis du ønsker det. Som regel er det bedre ikke at tage den på.
 • Tag en skjorte eller hoodie med, så du ikke skal have en t-shirt over hovedet.
 • En paraply er en god idé.
 • Tilsendt et dokument, som beskriver hvordan du forbereder dig.

Efter transplantationen

Lige efter behandlingen og i den efterfølgende periode

Efter din transplantation skal du bare følge vores post-operative vejledning. Vi gennemgår den også lige efter din behandling. Lidt eksempler på indholdet er:

 • Du må først dyrke hård motion 3 uger efter din behandling. Let motion er efter en uge.
 • Du skal spraye dit hår de første 3 dage med en spray du får af os. Efter 3 dage kan du begynde at vaske håret forsigtigt.
 • Undgå rygning, støvede omgivelser og sex den første uge efter din behandling.
 • Undgå sol og regn og solarie den første måned efter din behandling.
 • Du kan allerede arbejde dagen efter din behandling. Du kan evt. tage en kasket på efter 3 dage.

Der er meget, meget sjældent bivirkninger ved en FUE-transplantation. 2 ud af 1000 patienter kan opleve en smule infektion, men det kan let behandles. Vi ser også nogle gange en smule hævelse, men det kan dæmpes med lidt is og går hurtigt over.
Ofte får du en bandage på baghovedet og den kan du allerede tage af dagen efter og vaske donorzonen med babyshampoo.
Resultatet af en FUE-transplantation vises først efter 4-6 måneder og det fulde resultat kommer efter et år.
Så du skal væbne dig med tålmodighed.
Grundet ‘shock loss’ (traume på huden i skalpen) taber 70 % af vores patienter håret den første måned. Men bare rolig – de kommer igen.
Vi giver dig en huskeliste med efter din behandling


Før og efter

Vores klinik

Novohair benytter cookies til markedsføring og målrettet indhold. Anonymiseret data kan blive delt med tredjepart. Ved at klikke OK giver du dit samtykke.
Ok