Er hårtransplantationen mere til mænd eller til kvinder?

er hartransplantation en mere til maend eller til kvinder

Foto: Unsplash (Chanvre Québec / Icons8 Team)

De fleste hårtransplantationer udføres på mænd. Der er mindst 4.500 operationer i Tyskland hvert år. Næsten 700 af dem er kvinder.

Det betyder ikke, at kvinder ikke er berettigede til en transplantation. Du er bare næsten ikke påvirket af hårtab.

Hårtab er mere almindeligt hos mænd: tilbagegående hårlinjer eller hårtab i tonsurområdet er ofte arveligt.

hår transplantation for mænd novohair
Foto: Mandlig hårtransplantation – Novohair

I rygområdet og på siderne forbliver hårvæksten, på panden og i det øverste hoved går håret ud.

Hår, der transplanteres fra siden eller bagsiden af ​​hovedet, kan hjælpe.

I perioder med hormonændringer (i puberteten, graviditeten eller overgangsalderen) kan kvinder være midlertidigt tilbøjelige til hårtab, men de bliver sjældent skaldede.

Er en hårtransplantation velegnet til begge køn?

I de senere år er mænd og kvinders forskellige reaktioner på det medicinske område kommet mere i fokus.

Det gælder behandling af sygdomme, dosering af medicin, forskning i årsagerne. Dette gælder også æstetisk kirurgi og hårtransplantation.

Personlig medicin fokuserer på den enkelte. Hvad betyder dette, når hårtab opstår?

Inden vi diskuterer mulige behandlinger, vil vi se grundigt på årsagerne til dette symptom.

Til dette formål registrerer lægen i undersøgelserne, hvilke eksisterende sygdomme der er, om hårtab forekommer oftere i familien, om hårtab opstår på grund af stress eller særlige byrder.

En hårtransplantation viser sig ikke altid at være den første mulighed. Hvis hårtab opstår som en bivirkning af medicin eller i en begrænset periode på grund af hormonelle ændringer, giver en operation ingen mening.

Lægen kan vurdere, om hårtabet skrider frem, eller om hårvækst kan forventes.

Han kan ansvarligt lave en prognose baseret på fakta og om nødvendigt fastsætte en periode ved at overvåge hårtabet.

Hvis det viser sig, at årsagerne skal findes i hormonelle ændringer eller andre midlertidige metaboliske symptomer, vil han lede efter en terapeutisk tilgang her. Kvinder har derfor brug for en hårtransplantation langt sjældnere.

Hos mænd kan hormonrelaterede ændringer forekomme i alderdommen, som er direkte forbundet med progressivt hårtab på visse områder.

Her er lægen mere tilbøjelig til at anbefale en transplantation efter en undersøgelse. Generelt er en transplantation velegnet til begge køn.

Hvordan udføres en hårtransplantation?

Processen er den samme for mænd og kvinder. Tilgangen er altid individuel, da hver person har sine egne egenskaber.

Målet med transplantationen er et naturligt resultat med genvoksende hår. Der søges et harmonisk helhedsbillede.

Først er der en detaljeret diskussion og foreløbig undersøgelse, før der aftales en operation. Inden hårsækkene løsnes, udføres lokalbedøvelse, efterfulgt af fjernelse af hårrødderne. De skaldede pletter forberedes til implantation.

Nu indsætter specialisten de enkelte hårsække og holder meget øje med vækstretningen og densiteten. Det følger hårets og miljøets naturlige forløb.

Længden af ​​operationen afhænger af størrelsen af ​​de skaldede pletter og den individuelle situation. Det er ikke primært kønsbaseret. Både mænd og kvinder kan opereres. Proceduren tager mellem tre og syv timer.

Du skal tage det roligt efter en hårtransplantation. Mænd og kvinder kan arbejde efter kun 48 timer. Motion og hårdt fysisk arbejde bør undgås i en uge.

Det giver mening at rådføre sig med hinanden individuelt for ikke at bringe dig selv i fare. De første resultater kan ses efter cirka en måned og naturligt hårudseende efter et år, der vil vare livet ud.

Kan kvinder få en hårtransplantation?

En hårtransplantation udføres på kvinder såvel som på mænd. Hvis der er nok donorhår, kan hår transplanteres. En øjenbrynstransplantation kan også udføres.

Resultaterne vil vare livet ud. Målet med en transplantation er altid et naturligt udseende, der matcher hårets overordnede udseende.

Det transplanterede hår vokser videre og kan senere styles og farves ligesom dit eget naturligt dyrkede hår på andre områder. De kan vaskes og tørres som normalt.

Gendannelse af hele hårområder og udfyldning af skaldede pletter øger også selvværdet.

Omkring 90 procent af alle mænd er ramt af hårtab. Kvinder har betydeligt færre problemer med deres hårvækst. Antallet af hårtransplantationer hos kvinder er derfor lavere.

Kvinder kan opereres, hvis der er tilstrækkelig hårvækst i donorområdet. Sværhedsgraden ved operationen adskiller sig ikke fra mænds. Lokalbedøvelse er passende for den enkelte.

Chancerne for succes er generelt meget gode. Lægen afklarer alle særlige spørgsmål i det konkrete tilfælde.