Hvad er en hårtransplantation?

hvad er en hårtransplantation?

Foto: Novohair

Ved en hårtransplantation udtages patientens egne nakkehår og transplanteres til de udtyndede, hårløse områder. Dette gøres via fjernelse af individuelle hårsække og med en overførsel af hele follikler. Enhederne kan være på op til fem hår.

Hårtransplantationer kan udføres på hovedbunden, af øjenbryn samt skægområder.

Patienter som oplever mental stress eller har været ude for brandulykker kan også være kandidater til en hårtransplantation. 

Hvad forårsager hårtab?

Årsagerne til hårtab kan være mange. Lægen stiller en diagnose og rådgiver om behandlinger. Blandt de mest almindelige årsager blandt mænd og kvinder er:

Aldersrelateret hårtab

  • Genetisk disposition (arvelig disposition)
  • Arvelige former for alopeci (arveligt hårtab såsom vigende hårgrænse eller hårgrænse)
  • Hormonelle ændringer
  • Bestråling
  • Hårtab efter ulykker
  • Forbrændinger
  • Stress

Hårtab kan være særligt udtalt i en ung alder efter sygdom eller en ulykke. Den kosmetiske behandling kan derfor være psykologisk eller medicinsk, og kan dermed øge det generelle velbefindende, og den mentale balance for patienten genskabes. 

Hårtab kan forekomme i stor eller lille skala og også i ansigtet – f.eks. i øjenbryn og skæg. Hvis der ikke bare er tale om en midlertidig skade, kan en hårtransplantation udføres, forudsat at der er nok sundt hår til en selvtransplantation, og hvad muligheden for vækst og tæthed er. Det afhænger igen af de individuelle årsager til hårtabet. Efter diagnosen kan hårtransplantationen udføres på klinikken. Novohair, centralt beliggende i København, tilbyder ambulante hårtransplantationer og lægger særlig vægt på et individuelt og naturligt resultat.

Før en hårtransplantation på klinikken skal der stilles en diagnose og gives grundig rådgivning.

Novohair i København er specialister inden for hårtransplantationer, og har mange års praktisk og international erfaring med hårtransplantation. Klinikken består af et team af uddannede fagfolk, og behandlingsmetoderne er af høj standard og udføres med stor præcision. Novohairs professionelle kompetencer garanterer patienten sikkerhed og komfort.

Hvordan udføres hårtransplantationen?

Operationen til behandling af hårtab er en mindre, invasiv procedure, som foregår ambulant på klinikken. Operationen er professionel fra start til slut, og indebærer omfattende rådgivning og forberedelse.  Selve behandlingen sker gennem lokalbedøvelse og er helt smertefri. 

Resultatet afhænger af det naturlige, samlede billede. Efter barbering af donorområdet samt modtagerområde gives lokalbedøvelse i en individuelt tilpasset dosis. 

Under proceduren kan du lytte til afslappende musik, se en film eller læse en bog.

Det afgørende kriterium for en hårtransplantation er tætheden af hårvæksten. Målet er et naturligt udseende resultat. Efter ekstraktionen af hårsækkene, bliver de kontrolleret under et mikroskop og derefter implanteret. Det implanterede hår tager 6-12 måneder om at slå rod i det nye hårtabsområde. 

  • FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) – udføres med et specielt FUE-instrument, der muliggør hurtigere fjernelse af hårsækken, og dermed reduceres behandlingstiden. Samtidig forkortes helingsprocessen, og der efterlades kun meget små, minimale ar i donorområdet, som ikke er synlige med det blotte øje.
  • FUE-transplantation med en Lion Implanter anvendes til præcis implantation af individuelle hår ved hårgrænsen, vigende hårgrænse, skæg og øjenbryn.

Hvor lang tid varer en hårtransplantation?

Behandlingstiden afhænger af hårtabets omfang, samt restitutionstiden. Den mindre invasive behandling finder sted ambulant. Transplantationen af store områder vil tage ca. fem til syv timer. 

Behandlingen tager tilsvarende kortere tid, hvis behandlingsområdet er mindre – ca. fem timer. En transplantation i øjenbrynsområdet varer ca. tre til fem timer.

Dagen efter behandlingen har du det godt igen og kan udføre aktiviteter. Du kan tage på arbejde igen efter tre dage. Cirka ti dage efter hårtransplantationen er der intet at se ift. operationen. Rødme kan dog forekomme. 

Helingsprocessen afhænger af hudens individuelle sammensætning, din alder og fjernelsen af hår fra selve transplantationsstedet. Rødme og kløe kan forekomme midlertidigt, men kan behandles.

Fordelen ved hårtransplantation er det naturlige resultat, som varer hele livet. Takket være moderne transplantationsteknologi kan store, stressende indgreb undgås og gennem målrettet og præcis behandling sikres flotte resultater.  

Helingstiden er meget hurtigere, og patienten er tilmed meget mindre udsat for risici, da der ikke opstår store sårområder. Det øger også den æstetiske værdi af hårtransplantationen, som ser helt naturlig ud og skaber et overordnet harmonisk billede.